Klik

3.11.12

Romantik tu sunnah Nabi tahu ..

Assalamualaikum.. Kau tahu romantik tuh sunnah nabi.. Bukti? Meh sini aku bgtahu..


 " Rasulullah pernah bermandi air cinta bersama isterinya. Dalam Sahih Bukhari diriwayatkan bahawa  Aisyah berkata bahawa : “Aku sering mandi bersama Nabi Muhammad dari satu bekas air yang disebut al-faraq.” Perbuatan Nabi mandi bersama Aisyah tanpa sebarang tabir penghalang menunjukkan ianya satu sunnah."

 Walaupun Rasulullah seorang panglima perang, pemimpin tertinggi umat Islam, namun di sisinya terdapat nilai kasih sayang dan jalan kisah yang cukup romantik ! Suami sekarang aku rasa
kebanyakan romantik time awal kawen je kot.. Setahun 2 busy2 memanjang kau..
eh? :D

p/s : love for the sake of ALLAH :)

10 comments:

Asmieza As said...

zaman sekarang mula2 romantik.lma2 dh hilnh dh.tp ada la jugak y still romntik.tu pn tak bnyk. -.-

Aseraf Hilman said...

Asmieza As : Brape kerat ja.. -.-

murni said...

hahaha betul laki awal2 kawen je romantik bagai . . lama2 t haaa makan hati la pompuan . . ahakz ;p sweetnye rasulullah :)

shuhadaothman said...

selalunya laki jarang nk tunjuk terang2 kan. hehe. ^^

Aseraf Hilman said...

@murni : haha.. Rasulullah is the swetest men in the world ! hee :)

@shuhadaothman : yup ! haha :D

shiyda said...

laki taknak tunjuk romantik sbab nk cover macho . ngehehe

nur naa'irah said...

salam..xsemua lelaki cam 2..bkn senang untuk pupuk sifat spt sifat2 Rasulullah...:-)..nice blog good entry..

Aseraf Hilman said...

Shiyda : haha pon blh. :D

nur naa'irah : kebnyakan saje.. tp xsush nk romantik2 dgn isteri kan.. mengert kn hbgn plus dpt pahala lgik !heee :)

Fiza Suhaimi said...

MasyaAllah romantiknya Rasulullah :) awal kawin je romantik, bila anak dah 5 automatik hilang segala suwitt muwitt tu. hehehe :D

apa-apa pun one day walau kulit muka dah berkedut, gigi dah rongak, tapi romantik tu tetap ada. kehkeh :D

Nawi van said...

Kalo Nabi mungkin saja gan its easy but manunisa biasa kek kita sulit sampai titik seperti Nabi
Bisnis Online HYIP