Klik

7.12.12

Nak masuk syurga atau jahanam?

Assalamualaikum.
Anda cenggini kah?? Kalau bukn
Alhamdulillah untuk hang.


UAI

“Barangsiapa di antara kamu yang melihat kemungkaran, hendaklah ia mengubahnya dengan tangannya. Jika tidak mampu, hendaklah dengan lisannya (mulutnya). Jika tidak mampu, hendaklah dengan hatinya (iaitu membenci kemungkaran yang berlaku) dan itulah selemah-lemah iman” (Hadis riwayat Muslim)

p/s : Iman hang selemah mana. Jum recheck diri.Kita mmpu mengubahnya bak kata eklan

20 comments:

Aqilah Othman said...

Haha betul ! :D

Aseraf Hilman said...

Aqilah : huhu :D

Hanna Nabiella said...

tak ade istilah couple buat maksiat boleh sampai jannah, aduii..hahaha

Aseraf Hilman said...

Hanna : huhu. tu lh. Akhir zaman sudah..

D i n said...

hehe betul tu till jahanam blh la utk couple :D

Aseraf Hilman said...

din : haha.. no couple2.. :D

Syatul Akmal said...

Kalau naik motor ngan pakwe, berpeluk kemain sampai boleh naik seekor bapak kambing kat belakang. tapi kalau naik ngan bapak sendiri, duduk hujung motor! anak remaja zaman sekarang, astaghfirullahala'zim~

Blue Vader said...

pedasss haha

Nadratul Syazwana said...

Kalau dah bahagia sgt pun, logik la sikit..

shasha yacob said...

hah' betul sangat lah ayat Ustaz tuh. dah lah cakap semoga berkekalan sehinggah akhirhhayat. kang dosa dia yg berkekalan.

Wardatul Jannah said...

btul tu :)

Aseraf Hilman said...

syatul : Astaghfirullah.

blue : haha

nadratul : tu lah.. Baik kawen lg bgus. Dpat pahala.

shasha : selagi xbertaubat.Berdosa la.

wardatul : :)

Fara Aliza said...

terbaikkkk ! nice entry :D

Misz Fazie said...

ayat jannah tu dorang macam bawak main2 jek. budak2 sekarang macam2.

amy syahiera said...

Alhamdulillah belum pernah begini , even keluar bandar same same pon tak pernah . yeay ! till jahanam ! hehe

Cik Yaya said...

cegah diri sendri dri melakukan sesuatu yg tidak baik seblm mcegah org lain dri melakukannya..

-peringatan untuk diri sendiri..=)-

sa mic said...

Ewaaah! Hehe ,teringin nak bagi pasangan couple couple ni baca. kihkih

Anne Dean said...

Couple pun dah bawak masuk berdua. Zina pulak apabila lelaki dan perempuan berdua-duaan. Couple melahirkan zina. Hah, gitu equationnya.

Aseraf Hilman said...

Anne : couple bertiga. Yg ketiganye syaitoonn.. ~

MiyraAnn said...

Sy copy gmbr ni ye? :) Thankss .